pictures-of-imaginary-planets-using-eggs1

Planeta Mercur se află în faza sa retrogradă de pe 19-20 decembrie până pe 8/9 ianuarie 2017. Acesta este un fenomen astrologic care are loc aproximativ la fiecare patru luni pentru o perioadă de timp de 3 săptămâni.

Din perspectiva noastră de pe Pământ, se pare că Mercur se mișcă retrograd din cauza relației dintre Pământ și orbita lui Mercur din jurul Soarelui. În consecință, astrologii observă și interpretează planetele retrograde în moduri diferite față de atunci când acestea se mișcă normal.

Modificări, erori, întârzieri, transformări

Mercur guvernează peste toate tipurile de comunicare, fie că este vorba de scris, citit, vorbit, interacțiuni sociale, tehnologie de comunicare sau orice altă metodă de transmitere a informațiilor. În timpul perioadelor în care Mercur se mișcă retrograd, există mai multe erori notabile, întreruperi, avarii și complicații cu toate aceste lucruri, în diferite forme pentru toată lumea.

Acesta este momentul potrivit pentru revizitarea și reconectarea cu oameni, proiecte  și circumstanțe din trecut. Nu este un moment prielnic pentru a începe ceva nou, deși aceste lucruri nu se întâmplă în fiecare zi, așa cum există și alți factori și variabile care trebuie luate în considerare.

Călătoria lui Mercur Retrograd – datele semnificative

Pe 19-20 decembrie Mercur începe procesul său retrograd. Mulți oameni experimentează mai multe complicații tipice în timpul acestei perioade. Evitați să vă concentrați asupra unor sarcini mentale majore. Cel mai bine  este să le luați ușor, eventual, să meditați pentru a vă ajuta să vă acomodați cu energia. Este important să știți ce va urma în aceste zile pentru a ști cum să reacționați.

24-26 decembrie: Energia Uranus-Jupiter-Saturn durează câteva săptămâni, dar este cea mai puternică în această perioadă. Venus va fi, de asemenea, implicat într-un aspect armonios, socializările vor avea mai mult succes. Acestea ar putea implica discuții și acțiuni neconvenționale, inovatoare, futuriste.

25-27 decembrie: Mercur se află la 60 de grade față de Neptun, Soarele formează un trigon cu Nodul Nordic, Marte se unește cu Nodul Sudic și formează un semi-pătrat cu Uranus, Jupiter este opus lui Uranus. Aceasta poate fi o perioadă când vom experimenta o reapariție a unor acțiuni din trecut, care nu ne mai ajută. Ar putea fi legate de comportamente delirante sau înșelătoare, fantezii, auto-sabotaj sau responsabilități evitate.

28-29 decembrie: Mercur se unește cu Soarele și formează un unghi de 60 de grade cu Marte, Saturn formează un pătrat cu Chiron. Aceasta este cea mai importantă perioadă a retrogradării, când putem primi cele mai multe perspective, dar poate fi o perioadă haotică. S-ar putea să ne confruntăm cu limitări legate de rănile noastre, să reflectăm asupra modului în care ne putem afirma, pentru a trece dincolo de ele.

29-30 decembrie: Uranus se va mișca din nou. După ce a fost retrograd de pe 29 iulie, aceasta va începe să avanseze din nou. Unii oameni pot avea gânduri și acțiuni noi, interesante, doresc să se separe, să se elibereze din anumite situații.

30-31 decembrie: Mercur in trigon cu Nodul Nordic, Soarele la 60 de grade de Neptun. Aceasta este perioada în care este bine să vă gândiți la viitor și cum să vă aliniați cel mai bine cu spiritualitatea și scopul avut. Colaborarea cu alte persoane poate fi benefică.

31 decembrie-1 ianuarie: Marte se unește cu Neptun în Pești. Cu toate că acest tranzit nu este conectat direct cu Mercur, pentru unii oameni orice potențiale manifestări negative pot fi conectate la orice lecții de viață care au loc în această perioadă. Poate fi o perioadă în care vă puteți remarca.

3-4 ianuarie: Mercur formează un unghi de 60 de grade cu Venus. Este o perioadă benefică pentru interacțiuni armonioase cu cei din jur, mai ales dacă este vorba despre cineva din trecut, un vechi prieten, un fost iubit, care pot oferi perspective și o nouă lumină.

4-5 ianuarie: Mercur reintră în Săgetător. Perioadă în care ne revedem speranțele, dorințele și credințele și facem ajustările necesare pentru a ne ajuta în scopurile propuse.

6-7 ianuarie: Soarele se unește cu Pluto în Capricorn. În această perioadă vom simți efectele transformative ale lui Mercur retrograd.

8-9 ianuarie: Mercur își va relua mișcarea spre Centrul Galactic. În următoarea perioadă lucrurile încep să devină clare, iar problemele încep să dispară. Vom începe să punem în practică ce am învățat în perioada precedentă.

Sursa: fubiz.net, în imagine sunt reprezentate ouă stilizate.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.