Am tot vorbit despre energie în articolele pe care le-am scris, însă niciodată nu am definit-o că pe ceva specific. Astăzi a sosit momentul şi acestui subiect. Această energie pe care unii o simt la o atingere, prin propriul corp sau în exterior poate fi conceptualizata în simbolul yin/yang, energia feminină şi masculină. Vom scoate din context ideea de femeie/ bărbat, întrucât această energie se găseşte peste tot în univers. În momentul în care începi să înţelegi aceste energii vei conştientiza că de fapt tot ce se întâmplă în acest univers este un schimb între energia feminină şi masculină.

Fiecari acţiuni (energie masculină) pe care o faci îi corespunde o emoţie (energia feminină). Fiecare gând pe care îl emiţi (energia masculină) primeşte ca răspuns (energia feminină) un alt gând pe care îl conectezi la cel dintâi. Ce este în interior (feminin) şi ce este în exterior (masculin) reprezintă de fapt reflexiile unuia într-altul.

Energia masculină este acţiunea, direcţia, energia feminină este creativă şi aleatorie, tărâmul posibilităţilor infinite, şi afectează universul din interior. Nu avem una care să fie mai bună decât cealaltă, ambele pot fi extrem de puternice atunci când se afla în manifestare. În momentul în care cele două se afla în completă armonie şi noi suntem asemenea.

Este foarte importantă mişcarea acestor energii. O să ne folosim de puţină geometrie sacră, am mai vorbit despre ea aici. Avem mai jos şirul lui Fibonacci, cel care începe cu cifra 1 şi curge apoi spre infinit, într-un mod mod foarte bine definit de o formulă. Acest şir este prezent peste tot în univers.

Screenshot_2

Ei bine, plecând de la acest şir, energia masculină curge liniar de la un punct la altul, în timp ce energia feminină curge în spirală, când inautrul, când în afara liniilor. Extrapolând şirul lui Fibonacci la tot ce este în univers, tot la fel se manifestă în şi energia masculină – liniar şi cea feminină – în spirală.

Screenshot_3

Poţi compara cu diferenţa între a merge pe acelaşi drum în fiecare zi spre birou şi a ajunge la fix sau a urma de fiecare dată un alt traseu pentru a face o călătorie mai interesantă, chiar cu riscul de a întârzia câteva minute. Înseamnă a obţine o promoţie pentru că ai muncit cel mai mult dintre toţi angajaţii sau pentru că ai avut cele mai bune idei.

Energia masculină este liniara, analitică, strategică şi practică. Atunci când este în dizarmonie şi se manifesta prea mult, fiinţele devin agitate şi ia naştere ceea ce noi numim tiparul viziunii îngustă care nu este deschisă la nicio soluţie (eu sunt singurul care am dreptate şi doar soluţia mea funcţionează).

Energia feminină se mişca în curbe, ea nu sta într-un tipar. Este creativitatea, mişcarea, expresivitatea, emoţia. Dacă se manifestă în exces această energie iese din matca şi aleargă între emoţii şi idei, iar creativitatea devine un talmeș-balmeș.

Poate că cea mai importantă diferenţă dintre aceste energii este la nivel de viziune: energia masculină priveşte părţile, în timp ce energia feminină priveşte ansamblu.

Iar de aici discuţia ne duce către emisferele creierului. Este unanim acceptat inclusiv ştiinţific că emisfera stânga este ordonată, statistică, matematică, vede lucrurile în linii drepte: raţionale şi practice – cu alte cuvinte corespunde energiei masculine. Emisfera dreaptă este partea creativă, pasiunea, experienţă, mişcarea şi artă, corespondenta energiei feminine. Aşa cum creierul nu poate funcţiona fără cele două emisfere, la fel se întâmplă şi cu energia.

Ca şi specie noi suntem în proporţie de 90% utilizatori majoritari ai emisferei stângi. Acest lucru înseamnă că avem un surplus de energie masculină. Este prea multă, este dominantă şi constrânge astfel energia feminină, pe care nu o mai putem folosi la maximul ei potenţial.

La nivel global poţi observa acest dezechilibru al energiei masculine – şi aici mă refer la situaţia politică, economică, socială. Privite în ansamblu aceste părţi pe care energia masculină le priveşte ca fiind separate, arată de fapt că noi cu toţii suntem în dizarmonie.

Screenshot_4

Pentru a percepe realitatea este nevoie de ambele părţi ale creierului. În lumea modernă lucruri precum astro-proiectia (visarea lucidă – a explora lumile astrale în afară corpului) şi channelling (a te conecta la entităţi de o vibraţie superioară) nu sunt catalogate ca fiind reale, întrucât aceste lucruri le putem măsura doar prin experienţa prin energia feminină, iar noi gândim majoritar în termeni de energie masculină.

Conştiinţa noastră este polarizată, vedem totul în dualitate: bine/ rău, cald/ rece, dragoste/ ura, rai/ iad. Pentru a deveni din nou armonioşi este nevoie să înţelegem din nou realitatea cu emisfera stângă. Atunci vom putea ieşi din această polarizare a creierului şi ne vom putea îndrepta spre unitate, vom armoniza cele două energii astfel încât ele să curgă în mod egal prin noi.

Sursă foto featured: Tatiana Plakhova

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.