Astăzi aș vrea să vă vorbesc despre conflicte, pentru că tuturor ne e frică de ele, încercăm să le evităm și parcă mai rău ne facem, ele vin precum un nor și ne întunecă zilele. Apoi ne spunem să nu punem paie pe foc, să mergem cu valul, să ținem emoțiile în noi pentru că în momentul în care deschidem gura un nou conflict se poate ivi, oamenii nu sunt de acord cu noi și ajungem să discutăm în contradictoriu. Aș vrea să înțelegi de ce se petrec aceste lucruri și cum poți schimba balanța astfel încât să îți poți exprima sentimentele fără să ajungi la dizarmonii conflictuale.

Conflictele în sine reprezintă o comunicare precară și după cum știm deja  la câte articole despre centri subtili am citit aici pe blog 🙂 , comunicarea este guvernată de chakra gâtului, Vishuda. Prin urmare, conflictele reprezintă un blocaj la acest centru de forță. Iar blocajele vin din energia negativă pe care o manifestăm. De fiecare dată când simțim durere, tristețe, descurajare, mânie, emoții pe care le ținem în noi și încercăm să le mascăm, ele se sedimentează pe chakra gâtului. Orice sentiment pe care îl conștientizăm sau nu, pe care îl exprimăm sau nu, de care nu ne detașăm, toate acestea rămân blocate în zona gâtului. La un moment dat se prea poate să nici nu mai simți nimic. Să nu mai simți fericirea extatică și nici tristețea apăsătoare. Să simți doar un sentiment de nemulțumire, indiferent de câte lucruri frumoase ți se întâmplă. Evitarea conflictelor cu atâta determinare poate duce chiar la probleme ale gâtului (glande umflate hipotiroidie) și acumularea unui mare bagaj emoțional. Nu vei mai avea energie, îți va fi somn mereu și se pot dezvolta până și tulburări alimentare.

Am trecut mai jos câteva lucruri care te-ar putea ajuta să-ți deblochezi chakra gâtului. Ține minte că un conflict nu te va omorî, așa cum poate te face să crezi ego-ul.

  1. Învață să-i iubești pe cei care te pun la încercare

Nu te-ai fi gândit la asta, nu? Persoanele care te provoacă sunt cel mai probabil acelea pe care nu le placi. Dar și ele reprezintă tot oglinzi și fațete ale tale. Cel mai probabil nu le agreezi pentru că iau decizii cu care tu nu ești de acord. Din păcate reacția noastră este de a ne apăra propriul mod de a acționa sau să încercăm să le schimbăm propriul lor punct de vedere. În momentul în care accepți și o altă viziune și îi percepi drept profesori, nu o să te mai opui și vei începe să înveți chiar de la ei. Acești oameni îți oferă oportunitatea de a-ți schimba percepțiile, de la fiecare om avem câte ceva de învățat, indiferent de nivelul de inteligență și clasa socială. Tot ce trebuie să faci e să cauți lecția și să o asimilezi.

De exemplu, o persoană te poate învăța să-ți aperi punctul de vedere atunci când vezi că profită de tine. Îți provoacă modul de a te raporta la tine prin felul în care te tratează. O altă persoană te poate învăța dragostea, atunci când nu și-o exprimă față de tine. Atunci înveți că a exprima iubire față de interlocutor îl va face să se simtă iubit și susținut. Chiar și persoanele pe care le percepem a fi negative apar în viața noastră tot pentru a ne împinge de la spate să evoluăm. Ține minte că nimic în universul ăsta nu e întâmplător, nicio persoană pe care o întâlnești apare aleatoriu.

  1. Gândește bine înainte de a te exprima

A te simți într-un anumit mod nu îți dă permisiunea de a fi insensibil față de sentimentele altora. Dacă te simți supărat sau trist, nu transpune aceste sentimente asupra altora. Comunică-ți de fiecare dată mesajul cu dragoste și empatie și o să vezi că de fiecare dată vei fi ascultat.

  1. Detașază-te

Modalitatea în care o persoană recepționează mesajele pe care le emiți nu ține de tine. Acolo intervine percepția acesteia. Câtă vreme ești în adevăr și în dragoste, rezultatul pentru tine va fi favorabil. Recepția mesajului în schimb nu îți aparține și nu ești tu cel în măsură să controleze finalitatea. Acest drept îi revine receptorului.

  1. Într-o anumită măsură conflictul este sănătos

Conflictul este pe alocuri necesar ca să determine schimbare. În momentul în care cineva îți prezintă o idee nouă aceasta va intra în conflict cu schematica minții tale. Atunci vei alege dacă adopți sau respingi noua idee. Dacă nu ai experimenta conflicul, nu ai putea evolua, nu ar exista informații noi, ai trăi mereu în același univers limitat, ai experimenta mereu și mereu aceleași trăiri.

Dacă vorbești și creezi un conflict, tocmai ce ai provocat propriul mod de a fi al interlocutorului. Oferă-le timp să accepte sau să respingă ideea ta, fără să judeci, rămâi deschis la tot ce apare.

  1. Tu alegi ce emoții vrei să experimentezi

Emoțiile îți colorează existența. Privește-le ca niște lentile prin care vezi lumea în fiecare zi. De fiecare dată când experimentezi o emoție nouă, culoarea lentilelor tale se schimbă. Tu singur poți alege culoare. În fiecare clipă. Nu este nevoie să rămâi setat pe una singură. Problemele apar pentru că singuri rămânem în suferință trecută, o facem din frică, frică de a ne exprimă, de conflict, de neajutorare.

  1. Nu-i forța pe alții să se exprime

Numai o persoană care are încredere în sine se poate exprima onest și deschis. Tu nu deții controlul asupra modului în care ceilalți se exprimă. Tot ce poți face este să creezi o ambianță sigură, fără judecăți astfel încât să le creezi un mediu oportun în care să poată fi onești cu tine.

  1. Tu deții controlul

Dacă ți se pare că ai în spate prea mult bagaj emoțional, adu-ți aminte că ești singurul care te poate elibera. Dacă tu nu ești pregătit să te deschizi, vei rămâne fix în același loc.

În încheiere, să știi că onestitea atât față de tine, cât și față de ceilalți, vindecarea de minciunele, exprimarea sentimentelor, acestea îți deblochează vishuda. Așa că dacă vrei cu adevărat o schimbare, fă-te auzit și folosește puterea cuvintelor pentru a manifesta tot ce este pozitiv în viața ta.

Sursa foto:  Joséphine Cardin, fotograf, lucrarea Comfort with Chaos, inspirata din cantecul St. Jude, a celor de la Florence + The Machine

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.