A început sezonul când toată lumea din jurul tău este bolnavă, strănută, tușește și își suflă nasul. Dacă și tu suferi de mania de a sta departe de microbi, să știi că tocmai aceasta este prima greșeală, atunci când vrei să-ți păstrezi sănătatea.

Microbii nu sunt întotdeauna inamicii

De fapt, expunerea la microbi din când în când, te poate ajuta să îți îmbunătățești sistemul imunitar, astfel încât să ai mai multe șanse de a lupta împotriva germenilor cu care vii în contact.

Această nouă perspectivă a microbilor, combinată cu următoarele cinci sfaturi îți va crește vitalitatea sistemul imunitar și te va ajuta să rămâi sănătos/asă pe tot parcursul anului. Cea mai bună parte este că aceste sfaturi sunt ușor de implementat și nu necesită mult efort.

Cele 5 sfaturi sănătoase și ușoare pentru a îți îmbunătății sistemul imunitar și pentru a îți menține vitalitatea le regăsești mai jos:

 1. Alimentație bogată în superalimente

Cu toții suntem familiarizați cu importanța mâncării sănătoase, dar există câteva alimente, care au beneficii deosebit de detoxifiante. În timp ce există multe alimente cu putere detoxifiantă, câteva sunt optime, precum: lămâia, sfecla roșie, ceai de păpădie, iarbă de grâu, afine și coriandru.

Adaugă aceste super alimente la smoothie-ul tău de dimineață, sau introdu-le la mesele tale de pe parcursul zilei, pentru a menține sistemul corpului tău într-o funcționalitate optimă.

 1. Uleiurile esențiale sunt prietenii tăi

Uleiurile esențiale sunt concentrate puternice de produse derivate din plante, cu o gamă largă de beneficii. Iată câteva dintre uleiurile esențiale preferate pentru imunitate:

 • Arborele de ceai (sau malaleuca) este antibacterian și antimicrobian, perfect pentru distrugerea microbilor;
 • Oregano este, de asemenea, antimicrobian, ambalat cu antioxidanți și un stimulent imunitar – perfect pentru aplicarea pe talpa piciorului, atunci când simți că răceala se apropie;
 • Eucaliptul te ajută să elimini congestia și să îți deschizi sinusurile, îl poți aplica local și pe piept;
 • Scorțișoara poate ajuta la lupta împotriva virușilor și este, de asemenea, un stimulent imun – este benefic dacă pui câteva picături pe tălpile picioarelor tale.
 1. Consumă vitamine!

Probabil cel mai evident (sau cea mai comună informație) sfat din listă – ia-ți vitaminele! Vitamina C a fost dovedită ca fiind vitamina miracol, părinții și bunicii noștri au folosit-o ca un suport imunitar anti-îmbătrânire.

În plus, față de Vitamina C, Vitamina D este super eficientă pentru sistemul imunitar și ajută în lupta cu infecțiile (incluzând răceala și gripa). Zincul este și el folositor atunci când simțiți că se apropie răceala. Studiile au arătat că zincul poate reduce durata răcelii cu 50%.

 1. Nu uita de plante!

Niciodată să nu subestimezi puterea plantelor! Există o gamă variată de plante uimitoare care ar necesita un articol pentru sine, dar mă voi focusa doar pe acele plante medicinale care ajută sistemul imunitar:

 • Ashwagandha susține funcția imună și, de asemenea, are priorități de ameliorare a stresului;
 • Echinacea beneficiază la sistemul imunitar prin creșterea numărului de celule albe din sânge, care ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor;
 • Turmericul este o plantă care mărește imunitatea, reduce inflamația și chiar ajută la memorie și la prevenirea cancerului;
 • Rădăcina de maca promovează homeostaza în organism. Este un stimulator al imunității și, de asemenea, crește nivelul de energie.

 

Folosește aceste sfaturi de sănătate naturale pentru a rămâne sănătos/asă în acest sezon și întregul an

Urmând aceste sfaturi utile, îți fortifici sistemul imunitar, îți sprijini toate sistemele corpului și te simți sănătos/asă pe tot parcursul anului. Când sezonul rece se întâlnește cu gripa, este cel mai bun moment să adopți obiceiuri sănătoase pentru a te proteja pe tine și familia ta.

Câteva sfaturi despre sănătate: asigură-te că bei multă apă pe parcursul zilei, evită prea mult zahăr și alcool (acestea îți pot slăbi sistemul imunitar) și nu uita de multă odihnă. Aceste sfaturi pot suna rudimentar, dar ajută mult în păstrarea sănătății tale!

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.