tehnica-de-respiratie-pentru-meditatie-6-3

Este uimitor cum funcţionează mintea, nu? La un moment dat, putem fi furioși și supărati, iar apoi fericiți. La un moment dat putem fi bolnavi, iar în alt moment, sănătoași.

Ce faci în astfel de situații de dualitate?

Inspiră

Inspiră adânc și constant timp de 60 de secunde și vizualizează-te în cea mai bună stare posibilă.

Expiră

Totul poate fi la fel de simplu ca o singură respirație, spune Sam Harris, în cartea sa Trezirea: „Cum  acordăm atenție momentului prezent, cum se determină în mare măsură caracterul experienței noastre și, prin urmare, calitatea vieții noastre“.

Încearcă acest exercițiu:

Pentru următoarele 60 de secunde, ia o pauza din ceea ce gândești.

Inspiră profund timp de patru secunde, apoi expiră profund timp de patru secunde. Se repetă, începând cu inspirarea profundă în partea de jos a abdomenului și ridicarea la partea din spate a omoplaților. Expiră, venind înapoi în jos.

Continuă să respiri în acest fel și admiră frumusețea din jurul tău: lumina soarelui care atinge fiecare petală a florilor, albina care sfidează fizica și plutește deasupra staminei unei flori sau un coleg sau persoana iubita care aduce bucurie.

Acum este timpul să te gândești la un lucru rău, care nu ți se întâmplă ție. Tu nu îți pierzi un membru. Nu alergi din cauza unui atac cu rachete. Casa ta nu este în flăcări. Nu eşti singur. Și și așa mai departe.

Deții bucurie abundentă în viața ta, în acest moment, în această respirație.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.