Te-ai întrebat vreodată ce înseamnă semnificația fiecărei zile? De ce planetă este guvernată și ce activități este mai bine să facem sau să nu facem în aceste zile? O să-ți răspund la toate aceste întrebări mai jos.

Grecii au denumit zilele săptămânii după soare, lună și cele cinci planete, care la rândul lor au fost numite după zeii lor: Ares, Hermes, Zeus, Afrodita și Cronos. Grecii le-au intitulat Theon hemerai, adică zilele zeilor. Romanii au înlocuit apoi numele acestora cu cele echivalente în latină: Marte, Mercurs, Jupiter, Venus și Saturn. Germanii au de asemenea zei asemănători: Tiu (Twia), Woden, Thor, Freya (Fria), mai puțin pe Saturn.

Așadar:

Luni – Ziua Lunii

În engleză Monday sau Mone(n)day, în latină Dies Lunae, în Greacă Hemera Selenes.

În această zi este indicat să facem lucruri spirituale, pentru că luna predispune la interiorizare și centrare. De asemenea și întâlnirile cu persoanele iubite sunt favorizate de această zi. Putem de asemenea să punem pe hârtie câteva obiective pentru săptămâna care început.

Marți – Ziua lui Marte/ Tiu

În engleză Tiwesday, în latină Dies Martis, în greacă Hemera Areos.

Ares/ Marte este zeul războiului și cerului în greacă, respectiv latină.

Ziua de marți se află în legătură cu planeta Marte și este o zi în care se manifestă cu precădere forța expansiunii, de aceea este o bună zi pentru sport, pentru început o cură de slăbire 🙂 sau pentru orice fel de munci fizice.

Miercuri – Ziua lui Mercur/ Woden

În engleză Wednesday, Wodnesday, în latină Dies Mercurii, greacă Hemera Hermu.

Woden este zeul anglo saxon al pământului/ teluricului, este conducătorul vânătorilor sălbatici. Cuvântul woden e format din wod (violent) + en (conducător). Mai este identificat cu Odin. La romani, Mercur este zeul comerțului, călătoriilor, furtișagurilor, elocvenței și științei. Este mesagerul celorlalți zei, servește ca și călăuză inclusiv spre moarte în ținutul lui Hades.

Fiind influențată de planeta Mercur, care guvernează mentalul ființei, miercurea este bine să întreprindem activități ce țin de stimularea acestuia: studiu, participare la conferințe sau organizarea lor, inițierea unor călătorii. De asemenea este o zi în care comunicarea decurge foarte ușor.

Joi – Ziua lui Jupiter/ Thor

În engleză – Thur(e)sday, latină – Dies Jovis, greacă – Hemera Dios (ziua lui Zeus).

Thor / Zeus este zeul tunetului. Este reprezentat pe o brișcă trasă de capre ținând în mână un ciocan. Este zeul suprem la romani și la greci.

Această zi este potrivită pentru inițierea unor afaceri, plan de afaceri, pentru a concluziona ce am făcut bine și ce nu în zilele ce au trecut. Este o zi potrivită și pentru recreere (concert, club etc).

Vineri – Ziua lui Venus / Freya

În enleză – Fridai, latină dies Veneris, greacă – hemera Aphrodites. Freo înseamnă liber, din germanicul iubit, care aparține celor iubiți. Freya (fria) este zeița iubirii, a frumuseții și fecundității. Venus este zeița iubirii și frumuseții, aferentă lui Afrodita în latină.

Vinerea de exemplu este recomandat să mâncăm cel mai puțin pentru că în felul acesta intrăm în legătură cu zeița Venus, care este puterea frumuseții și iubirii universale. Ne putem gândi  și putem simți cel mai mult ființa iubită, este ziua când îi putem trimite cel mai ușor gânduri frumoase și iubirea noastră copleșitoare.

Sâmbătă – Ziua lui Saturn

În engleză – Saterday, în latină – Dies Saturni, în greacă – Hemera Khronu.

Saturn este zeul agriculturii și este considerat a fi condus Pământul în timpul epocii de fericire și virtute. Cronus este zeul aferent în greacă lui Titan, care a condus universul până să fie detronat de fiul său, Zeus.

Putem spune că e cea mai serioasă zi din săptămana, putem evoca și analiza tot ce a trecut, pentru că așa se spune și despre Saturn că este rece și obiectiv. De obicei sâmbata vedem oamenii cel mai bine, așa cum sunt ei cu adevărat.

Duminica – Ziua Soarelui

În engleză Sone(n)day sau Sun(nen)day, adică ziua soarelui, în germană Sunnon-dagaz, în latină Dies Solis, în greacă hemerara heli(o)u.

Duminica este ziua de odihnă, în care ne putem percepe pe noi, ne putem expansiona foarte ușor, de aceea este și recomandat să călătorim, pentru că în felul acesta expansiunea conștiinței se realizează și în plan fizic.

O săptămână frumoasă!

Imaginile fac parte dintr-o colecție recentă a lui Christopher Jonnasen – Devour. Par a planete, dar nu sunt 🙂 De fapt sunt fotografii ale unor tigăi… întoarse invers. Mai multe aici: Flickr.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.