dbccng

Stresul este o problemă des întâlnită în rândul populației, astfel că, ritualul de dimineață este cu adevărat definitoriu pentru felul în care se va desfășura întreaga zi. Spre exemplu, butonul „snooze” este primul dușman, care duce la dimineți prelungite în pat ,adică la mic-dejun luat pe fugă, la o stare capricioasă și la o situație complet derutantă, pentru cei în cauză.
Diminețile senine, dimpotrivă, asigură o stare de bine și „promit” zile productive și frumoase, petrecute în armonie. Astfel, rutina de dimineață poate să fie un lucru bun, atâta timp cât nu ne simțim forțați să o urmăm.

Iată 7 sfaturi pentru dimineți fără stres

1. Setarea alarmei cu 30 de minute mai devreme decât ora obișnuită
Setarea unui ton de alarmă calm, lin, este o idee mai bună, decât cea a utilizării unui sunet ascuțit, enervant, care să creeze o stare de panică. Astfel, alegerea sunetului este importantă, pentru o dimineață perfectă, în deplină armonie.

2. Setarea în minte a cinci lucruri pentru care suntem recunoscători
Gândul îndreptat către realizările de cu o zi înainte, este o idee bună, deoarece o atitudine de recunoștință va schimba automat modul în care ne simțim întreaga zi. Astfel, ar trebui să ne dăm jos din pat cu o minte eliberată, să ne bucurăm de lumina zilei și să respirăm profund.

3. Dispozitivele precum telefonul mobil, tableta, nu au ce să caute în rutina de dimineață
Email-urile, mesajele, Facebook, toate acestea trebuie trecute pe locul doi, în niciun caz nu ar trebui să fie primele lucruri la care ne gândim, după ce deschidem ochii, dimineața.

4. Meditația – cheia spre relaxare
Însușirea elementelor care conduc către o meditație profundă, este una dintre cele mai bune investiții pe care o putem face în noi. Beneficiile sunt extraordinare, deoarece va predomina un sentiment de pace interioară, capacitatea de concentrare va crește simțitor, iar creativitatea va atinge puncte culminante.
Meditația poate avea mai multe forme, însă, cu adevărat important este să găsim meditația potrivită pentru noi, care să poată funcționa cel mai bine.

5. Un pahar de apă caldă dimineața, cu puțină lămâie
Un pahar cu apă călduțăși lămâie dimineața, va oferi o senzație de hidratare, dar și doză sănătoasă de vitamina C.În plus, va ajuta la digestie și la menținerea senzației de foame, în limite normale.

6. Stabilirea unor obiceiuri sănătoase
Spre exemplu, în ideea de a realiza schimbări sănătoase în viața noastră, indiferent dacă este vorba despre un smoothie sau o salată verde, o plimbare lungă sau reducerea nivelului de cafeină, este important să acționăm corect. Dacă preferi în schimb să repeți aceste obiceiuri în fața oglinzii în loc să le scrii, efectul este același.

7. Pregătirea pentru dimineața următoare ar trebui să înceapă cu o seară înainte
Alegerea vestimentației și a pantofilor cu o seară înainte este o idee bună. În plus, pregătirea paharului pentru apa cu lămâie sau a unor gustări pentru prânz sănătoase, ce pot fi consumate cu ușurință a doua zi, ar trebui să fie obiceiuri stabilite, pentru fiecare dimineață. Viața este prețioasă, corpurile noastre sunt templele noastre, astfel că este foarte important să avem mare grijă de mintea și e corpul nostru, oferindu-le respect, în fiecare zi.
Zilele perfecte, încep întotdeauna cu dimineți reușite!

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.