shutterstock_273351092

 

Proteinele pot ajuta la promovarea unei greutăți sănătoase și ajută mușchii să se recupereze după un antrenament la sala sau acasă. Dar ce este exactul de proteine şi, când vine vorba de suplimente, ce tip de proteină este cel mai bun?

Proteina este un macronutrient găsit în multe alimente cum ar fi carnea, produsele lactate, nuci și fasole, acestea fiind doar câteva dintre ele. Ea este alcătuită din aminoacizi și susține țesuturile corpului care sigură sănătatea pielii, părului, oaselor, unghiilor, precum și mușchilor.

În timp ce mulţi specialiști sugerează obţinerea cantității necesare de proteine din surse alimentare, suplimentele de proteine ​​pot menține organismul sănătos și puternic în timpul exercițiilor fizice, însă nu toate acestea sunt naturale și sănătoase. De exemplu, Go Maca este o băutură cu gust de ciocolată alcătuită dintr-o serie de ingrediente sănătoase, fortifiante naturale, recomandată a se consuma dimineața pentru o zi plină de energie sau înaintea antrenamentelor pentru un plus de vitalitate. De asemenea, Proteina vegetală Pro Veg, alcătuită din orez brun germinat și mazăre cu lapte praf de cocos și gust de cacao, este o bautură instant, atent concepută astfel încât să aducă direct de la sursă tot ceea ce este necesar pentru o masă plină de satisfacții cu un gust bun care să-ți facă plăcere.

Concentrat proteic vs. Proteine izolate

Proteina este derivată din diverse surse de hrană și este „concentrată” prin îndepărtarea părților non-proteice. Rezultatul fiind o pulbere care conține între 70 și 85% proteină pură (restul de 15 până la 30 procente constând în principal din carbohidrați și grăsimi). În schimb, „izolarea” elimină un procent mult mai mare de conținut non-proteic. Prelucrarea suplimentară generează o proteină premium de până la 95 procente pură.

Ecologic, hipoalergenic, vegan, Go Maca este un produs de înaltă calitate nutritivă. Nu conține gluten, lactate, soia, drojdie, îndulcitori artificiali, proteină de origine animală, emulgatori, conservanți sau coloranți. Fiind fără emulgatori o porție omogenă de Go Maca se obține cel mai ușor dizolvând pudra în apă caldă. Produsul poate decanta, acest fapt neschimbându-i proprietățile.

Go maca mic-750x750

Proteină completă vs. incompletă

Aminoacizii care nu pot fi produși de organism sunt cunoscuți ca aminoacizi esențiali. „Proteinele complete” conțin toți nouă aminoacizii esențiali, în timp ce „proteinele incomplete” conțin doar câțiva dintre aceștia.

Proteină vegetală completă ce poate înlocui o masă sau poate fi consumată după antrenament, de către sportivi, Pro Veg mix proteic combină proteina de mazăre cu proteina de orez brun germinat și proteina din laptele praf de cocos, pentru obținerea unui profil complet de aminoacizi.

bn

Beneficiile pudrelor naturale de proteine

Proteina din orez. Deși se consideră adesea că este doar un carbohidrat, orezul brun devine o sursă standard pentru pulberea de proteine ​​vegetale. Din acest motiv, proteinele ​​din orez brun sunt considerate o sursă bună de carbohidraţi, vitamina B şi fibre. Acestea sunt, de asemenea, hipoalergenice, adică sunt ușor de digerat și, prin urmare, aproape în întregime folosit de organism.

Proteina din mazăre. Credeai că le-ai văzut pe toate? Proteina din bumbac provine din mazărea galbenă, făcându-l o alegere populară atât pentru vegetarieni cât și pentru vegani. Ca și în cazul majorității proteinelor pe bază de plante, proteina de mazăre este hipoalergenică. Conținând puţini aditivi sau ingrediente artificiale, aceasta se adresează celor care caută surse de proteine ​​care sunt foarte asemănătoare cu cele din alimente.

Laptele praf de cocos care se folosește ca bază în produsul Go Maca și Pro Veg este obținut printr-o tehnică de uscare prin congelare  a pulpei de cocos care păstrează în proporție foarte mare calitățile nutriționale ale produsului proaspăt. Conținutul de grăsimi al produsului este dat aproape în totalitate de acizii grași cu catenă medie din laptele praf de cocos. Aceasta este un tip de grăsime benefică, pe care organismul o transformă rapid în energie, spre deosebire de trigliceridele cu catenă lungă, care sunt nocive pentru organism. Lipidele din nucile de cocos sunt arse pe loc, astfel că metabolismul este stimulat să ardă și celelalte grăsimi depuse.

Ecologice, hipoalergenice, vegane, obținute prin fermentare cu enzime naturale și prin procedee mecanice, fără procesare termică, pudrele naturale din gama Go Maca și Pro Veg sunt produse de înaltă calitate nutritivă. Conținutul ridicat de proteine și grăsimi sănătoase din acestea, alături de un exercițiu fizic intens, contribuie la creșterea și menținerea masei musculare și la reducerea țesutului adipos și a toxinelor din corp. Aceste suplimente nu conțin gluten, lactate, soia, drojdie, îndulcitori artificiali, proteină de origine animală, emulgatori, conservanți sau coloranți. Fiind fără emulgatori o porție omogenă de pudra de proteine se obține cel mai ușor dizolvat în apă caldă, fiind o pudră care nu necesită amestecare.

Primeste articolele pe email!

Abonează-te acum și vei fi notificat pe email de fiecare dată când scriu un nou articol!

I agree to have my personal information transfered to Mad Mimi ( more information )

Datele tale sunt confidențiale. Te poți dezabona oricând!

The following two tabs change content below.
Andreea
Scriu despre frumos așa cum îl percep în suflet, iubire, culori, fotografie, artă, muzică, călătorii, sport, yoga și nutriție. Pe scurt despre arta fericirii în prezent. Alături de Bogdan am fondat Școala Iubirii, o comunitate spirituală în cadrul căreia predăm tehnicii prin care oamenii se pot descoperi pe sine, pot învăța să fie fericiți și să trăiască într-o permanentă stare de armonie. Te invit la yoga la noul nostru centru Tummo Reiki în fiecare luni, miercuri și vineri de la ora 19.00 și în taberele spirituale pe care le organizăm. Poți descărca acum și primul volum de Hatha Yoga Ilustrată.